White Rose Shopping Centre
Leeds

 

Keppie were approached by Land Securities to prepare a feasibility study for the refurbishment of The Shopping Mall and Food Court, built in 1997. Our brief was to significantly improve the appearance of the centre, attract better quality shops and in turn maintain and increase customer numbers. The entrances into the Mall were improved by giving them a strong identity and improving their visibility. Our proposal introduced large scale graphics that masked the buildings tired facade. We created greater emphasis on the Centres entrances and less on the anchor stores.

 

In the Mall the dated pilasters and fascia boards were removed and large black glass panels were introduced between full height pilasters in order to utilise the height of the space and emphasis the shop frontages. The shop units branding was introduced onto the glass giving the centre a much more dynamic, fashionable and contemporary feel.

Client Land Securities
Contact Andrew Bright
Dates  study undertaken in 2013
Value  circa £10m
Floor Area  63,100sqm / 680,000sqft
Services  Architecture, Interior

<< BACK